Reversi

Igrajte Reversi online

Reversi je stara strategijska društvena igra izumljena 1883. godine.

U ovoj online verziji možete igrati protiv računara ili protiv prijatelja:

🔝 🔝 IGRAJ 🔝 🔝

  • Ova besplatna igra otvara se kao web stranica.
  • Nije potrebna instalacija.
  • Nema potrebe za Flash plejerom.
  • Prijateljska je mobilnim uređajima.

Osnove igre Reversi:

Igrači naizmenično postavljaju po jedan disk (igračku figuru) na tablu, sa svojom određenom bojom okrenutom nagore.

Cilj svakog poteza u igrama Reversi i Othello je da zarobite jedan ili više diskova vašeg protivnika između dva vaša. Kada zarobite diskove, možete ih preokrenuti i time promeniti boju u vašu.

Igra je završena kada su oba igrača postavila sve svoje diskove na tablu, ili kada nijednom igraču nije moguće više legalno pomeriti. Ko god ima najveći broj diskova na tabli je pobednik.

Primer 1 – Crni igrač zarobljava beli disk i okreće ga:


Primer 2 – Diskovi takođe mogu biti zarobljeni u nekoliko pravaca u jednom potezu, kako u pravim tako i dijagonalnim linijama:

Pravila igre Reversi

U modernim verzijama igre, dozvoljeno vam je da napravite potez samo ako možete zarobiti jedan ili više diskova vašeg protivnika.

Ako nemate potez kojim možete zarobiti diskove, potez se prenosi na drugog igrača.

Ako ni jedan igrač ne može napraviti potez kojim bi zarobio diskove protivnika, igra je završena (Pat).

Možete zarobiti diskove samo u pravim ili dijagonalnim linijama.

Strategija igre Reversi

Nakon nekoliko odigranih partija, otkrićete da postoje neke osnovne taktike koje će vam dati prednost. Na primer, diskovi postavljeni u ćoškovima table su imuni na okretanje tokom ostatka igre. Takođe, diskovi postavljeni duž ivice mogu biti napadnuti samo sa strana. Stoga bi bilo korisno osigurati pozicije poput tih.

Takođe, dobra taktika može biti izbegavanje pružanja protivniku prilike da zauzme te pozicije. Na primer, izbegavajte da prvi postavite disk na poziciju pored ćoška ili ivice, jer to će dati protivniku priliku da osigura taj ćošak ili poziciju na ivici u kasnijem potezu.

Primer 3 – Predložena taktika za početnike: Iskoristite svaku priliku da zauzmete plave pozicije. Pokušajte izbeći crvene pozicije u ranim fazama igre.

Martinci / Srem / Srbija