Shoppster Smart

Shoppster Smart je program lojalnosti koji Vam omogućava da kupujete proizvode po specijalnim cenama i uz posebne pogodnosti.

Kako Vaša potrošnja na Shoppster-u bude rasla, tako će Vam se otvarati vrata za nove, dodatne pogodnosti i pretvoriće Vašu kupovinu u uživanje puno iznenađenja.

Takođe, dodatne pogodnosti ne morate ostvarivati isključivo potrošnjom, već ih možete ostvariti jednostavnim povezivanjem Shoppster naloga sa Vašim SBB ili NetTV Plus nalogom, ukoliko ste pretplatnik navedenih pružaoca telekomunikacionih usluga.

Član Shoppster Smart programa može postati svaka punoletna osoba koja, putem registracije na sajtu shoppster.rs, dostavi podatke neophodne za kreiranje naloga i učlanjenje u Shoppster Smart program lojalnosti.

Poseti naš sajt i istraži preko 300.000 malih i velikih artikala do 50% popusta.

Pravila Shoppster Smart programa lojalnosti

Shoppster d.o.o. Beograd, Milutina Milankovića 11g je pokretač programa lojalnosti „Shoppster Smart“ (u daljem tekstu: Smart program) koji nagrađuje svoje kupce i posetioce sajta Shoppster.rs davanjem različitih pogodnosti u pogledu cene proizvoda, troškova isporuke i sl. Shoppster d.o.o. zadržava pravo da u bilo kom trenutku i bez prethodne najave promeni ili u potpunosti ukine Smart program, s tim da će o svim izmenama pravila programa, član Smart programa biti pravovremeno obavešten na adekvatan način.  Član Smart programa može postati svaka punoletna osoba koja kompaniji Shoppster d.o.o, putem registracije na sajtu shoppster.rs, ostavi podatke neophodne za kreiranje naloga i učlanjenje u Smart program. Shoppster d.o.o. može, prema sopstvenoj proceni i bez prethodne najave, isključiti iz Smart programa bilo kog člana. Shoppster d.o.o. je dužan da člana obavesti o isključenju, ali nije obavezan da obrazloži svoju odluku. Član Smart programa ne može deliti niti pokloniti drugom korisniku pogodnosti dobijene članstvom. Članovi Smart programa mogu biti isključivo fizička lica.

Pri ostvarivanju neophodne potrošnje za prelazak korisnika u viši nivo, u iznos potrošnje neće biti uračunat trošak isporuke. Ukoliko član Smart programa iskoristi pravo na povrat robe (odustanak od ugovora) u zakonskom roku od 14 dana, njegova ukupna potrošnja će biti umanjena za iznos povrata.

Korišćenje pogodnosti koje pruža članstvo u relevantnom nivou Smart programa je moguće tek nakon što korisnik dobije potvrdu uspešne registracije. Pogodnosti relevantnog nivoa nije moguće koristiti na artiklima koji su već na nekoj akciji ili sezonskom sniženju.

Članovi Smart programa svoje ostvarene pogodnosti neće moći da zamene za novac.

Članovi Smart programa, koji nisu izvršili nijednu kupovinu duže od 24 meseca, mogu biti isključeni iz programa. Takvi članovi se mogu naknadno ponovo uključiti u program bez bilo kakvih ograničenja ponovnom registracijom.

Član Smart programa u svakom momentu može zahtevati izlazak iz članstva, klikom na dugme „Napusti Smart“ u okviru svog naloga. U tom slučaju, korisnik neće više biti član Shoppster Smart programa. Budući da je učlanjenje u Smart program istovremeno i postupak za kreiranje naloga na sajtu shoppster.rs, ukoliko korisnik napusti Smart program, njegov registracioni nalog neće biti istovremeno izbrisan, a korisnik će i dalje moći da brzo i lako obavlja svoje kupovine. Ukoliko korisnik želi da izbriše i svoj registracioni nalog na sajtu shoppster.rs, neophodno je da uđe u polje “Moj Nalog”, zatim “Moji podaci”, a zatim, na dnu da klikne “Obriši moj nalog”. Brisanje naloga će za posledicu imati da korisnik mora da, pri svakoj narednoj kupovini, unosi ispočetka sve svoje podatke za kupovinu kao gost.

Nivoi Shoppster Smart programa lojalnosti

Smart program se sastoji od tri nivoa: Smart, Smart Plus i Smart Connect.

Smart – Korisnici prilikom registracije za Smart program postaju deo Smart nivoa, osim u slučaju da se registruju preko SBB ili NetTV kredencijala kada postaju deo Smart Connect nivoa; Registracija je besplatna.

Smart Plus – da bi korisnik postao član Smart Plus nivoa, u prethodnih 12 meseci mora da ostvari potrošnju od minimum 35.000 dinara.

Smart Connect – deo Smart Connect nivoa postaju korisnici koji se registruju preko SBB ili NetTV Plus kredencijala. Svi korisnici koji koriste SBB (odnosno Total TV) ili NetTV Plus usluge, mogu biti deo Smart Connect nivoa. Registracija za ove korisnike je besplatna I ne moraju da imaju prethodno ostvarene kupovine na Shoppster.rs. Uz SBB ili NetTV Plus kredencijale može biti kreiran samo jedan Shoppster nalog po ugovoru.

Ukoliko član Smart programa u prethodnih 12 meseci od ostvarivanja prava na određeni nivo, ne dostigne prag za taj nivo, biće prebačen u nivo koji odgovara njegovoj potrošnji u prethodnih 12 meseci. Primer: korisnik je izvršio registraciju i ušao u Smart nivo. Nakon mesec dana, napravio je potrošnju od 48.000 dinara i prešao u Smart Plus nivo. U periodu od 12 meseci nakon ulaska u Smart Plus nivo, korisnik nije napravio nijednu kupovinu (odnosno u prethodnih 12 meseci nije ostvario potrošnju potrebnu za Smart Plus nivo) i zbog toga on biva prebačen u Smart nivo. Ukoliko član Smart Connect nivoa prestane da koristi SBB i NetTV Plus usluge iz bilo kog razloga (raskid, istek ugovora i slično), biće automatski prebačen na Smart nivo i neće više biti u mogućnosti da koristi benefite Smart Connect nivoa.

Pogodnosti po nivoima

Smart nivo

  • Redovna Smart mesečna ponuda sa 50 artikala sniženih od 10% do 40%

Smart Plus nivo

  • Redovna Smart mesečna ponuda sa 50 artikala sniženih od 10% do 40%
  • Redovna Smart Plus ponuda sa popustima do 25% na odabrane brendove ili kategorije

Smart Connect nivo

  • Redovna Smart mesečna ponuda sa 50 artikala sniženih od 10% do 40%
  • Redovna Smart Plus ponuda sa popustima do 25% na odabrane brendove ili kategorije
  • Redovna Connect mesečna ponuda sa dodatnih 50 artikala sniženih od 10% do 50%

Detalji o pogodnostima

Redovna Smart mesečna ponuda sa 50 artikala sniženih od 10% do 40%

  • Ova pogodnost je dostupna svim nivoima Shoppster Smarta, a svaki artikal čija cena bude snižena u okviru ove pogodnosti, biće označen kao Shoppster Smart ponuda. Minimum 50 artikala svakog meseca će biti obuhvaćeno ovom ponudom.

Redovna Smart Plus ponuda sa popustima do 25% na odabrane brendove ili kategorije

  • Ova pogodnost je dostupna nivoima Smart Plus i Smart Connect, a svaki artikal čija cena bude snižena u okviru ove pogodnosti, biće označen kao Smart Plus ponuda.

Redovna Connect mesečna ponuda sa dodatnih 50 artikala sniženih od 10% do 50%

  • Ponuda je dostupna samo za Smart Connect članove koji će imati pristup stranici sa proizvodima na promociji i mogućnost kupovine po iskazanim cenama. Svaki artikal čija cena bude snižena u okviru ove pogodnosti, biće obeležen kao Smart Connect ponuda.

Rukovalac obrade ličnih podataka članova Smart programa je Shoppster d.o.o. Beograd, Milutina Milankovića 11g, Beograd, matični broj 21496600, office-rs@shoppster.com . Podaci će biti prikupljeni u trenutku kada korisnik unese sve podatke neophodne za kreiranje naloga i učlanjenje i registruje se u Smart program. Podaci koji su neophodni za kreiranje naloga i registraciju članova u nivoe Smart i Smart Plus su: ime, prezime, e-mail i lozinka kao obavezni podaci i datum rođenja i pol kao opcioni. Ukoliko lice želi da se učlani u Smart Connect nivo programa kao korisnik SBB usluga, ostavlja sledeće podatke: obavezni: SBB korisničko ime I lozinka (ako ima Moj SBB nalog) odnosno SBB ID korisnika I broj ugovora (ako nema Moj SBB nalog), opcioni: pol i datum rođenja. Rukovalac zatim, na osnovu saglasnosti korisnika koju korisnik daje klikom na dugme pored kog piše: Slažem se da Shoppster koristi unete podatke, kao i podatke sa mog SBB naloga, vrši kod SBB-a proveru da li korisnik koristi SBB usluge i ukoliko se korisnik registruje unošenjem podataka sa Moj Sbb naloga, od SBB-a dobija podatak o broju ugovora koji je korisnik zaključio sa SBB-om. Na sledećem koraku registracije, korisnik ostavlja ime i prezime, e-mail adresu i lozinku (bilo onaj e-mail i lozinku koje koristi kod SBB, bilo nove, ukoliko to želi ili ukoliko lozinka kod SBB-a nije dovoljno sigurna). Ukoliko lice želi da se registruje u Smart Connect nivo programa kao korisnik NetTV usluga ostavlja sledeće podatke: NetTV Plus e-mail i lozinku kao obavezne podatke i datum rođenja i pol kao opcione. Rukovalac zatim, na osnovu saglasnosti korisnika koju daje klikom na dugme pored kog piše: Slažem se da Shoppster koristi unete podatke, kao i podatke sa mog NetTV Plus naloga, vrši proveru da li korisnik koristi i NetTV Plus usluge i od NetTV-a dobija broj ugovora. Korisnik u sledećem koraku ostavlja ime i prezime, a može ostaviti I novi e-mail I lozinku ukoliko ne želi da koristi NetTV Plus e-mail i lozinku na Shoppster nalogu ili ukoliko NetTV lozinka nije dovoljno sigurna. Davanje predmetnih podataka o ličnosti je uslov da bi neko napravio nalog na Shoppster.rs i ušao u Smart program. Osnov za obradu ovih podataka je saglasnost korisnika koja se daje klikom na polje namenjeno za registraciju i učlanjenje u program odnosno za povezivanje naloga i legitiman interes rukovaoca. Osnovna svrha obrade podataka je vezana za program lojalnosti i to: pružanje svih pogodnosti koje donosi članstvo u Smart programu, pružanje svih informacija u vezi sa navedenim pogodnostima uključujući I direktni marketing vezan za program lojalnosti, te segmentaciju i pripremu prilagođene ponude u vezi sa programom lojalnosti. Osnov za obradu u ovu svrhu je saglasnost. Navedeni podaci će se takođe koristiti i za održavanje registracionog naloga korisnika. Osnov za obradu u ovom slučaju je legitimni interes rukovaoca.

Lični podaci članova Smart programa će se čuvati u tajnosti. Koristiće se samo u svrhe za koje su preuzeti, ili ukoliko je potrebno radi usaglašavanja sa zakonskim obavezama i obavezama revizije. Ukoliko rukovalac utvrdi da postoji nova svrha u koju bi obrađivao podatke članova Smart programa, članove će bez odlaganja o tome obavestiti.

Predmetne podatke koji su neophodni za kreiranje naloga i učlanjenje u program, Rukovalac će čuvati sve vreme dok je neko član Smart programa, odnosno dok ima kreiran nalog, kao i 15 dana nakon izlaska iz programa, odnosno brisanja naloga, nakon čega će biti izbrisani.

Podaci će biti obrađivani od strane ovlašćenih zaposlenih Rukovaoca kao I lica sa kojima Rukovalac ima zaključen ugovor o obradi podataka, a koja je Rukovalac angažovao za pružanje različitih usluga. Dodatni podaci koje unose korisnici SBB i NetTV Plus usluga biće poslati od strane Rukovaoca pružaocima SBB i NetTV Plus usluga, kako bi isti potvrdili da su ova lica zaista korisnici njihovih usluga, sa čime se korisnik saglašava štikliranjem, odnosno klikom na označena polja. Ukoliko to zahtevaju merodavni propisi, predmetni podaci o ličnosti mogu biti podeljeni sa organima koji sprovode zakone, podzakonske propise i druge imperativne akte, pravnim savetnicima ili eksternim konsultantima. Članovi Smart programa mogu zatražiti spisak svih lica koji dolaze u dodir sa njihovim ličnim podacima.

Podaci mogu biti preneseni u Republiku Hrvatsku i Holandiju koje su potpisnice Konvencije Saveta Evrope, za koje se smatra da obezbeđuju primereni nivo zaštite ličnih podataka i to isključivo pravnim licima koji Rukovaocu pružaju određene usluge. Podaci će se čuvati u okruženju u kom se primenjuju odgovarajuće bezbednosne mere zaštite podataka.

Članovi Smart programa imaju (i) pravo da traže informaciju o tome da li rukovalac obrađuje njihove podatke o ličnosti, da traže pristup tim podacima, kao i informacije u vezi sa obradom podataka o ličnosti (svrha obrade, vrsta podataka koja se obrađuje, primaoci podataka, rok čuvanja podataka, prava koja član ima, informacija o automatizovanom donošenju odluke, ako je ima); rukovalac je dužan da članu dostavi kopiju podataka I može zahtevati naknadu nužnih troškova za izradu kopija, (ii) pravo da traže ispravku ili dopunu podataka o ličnosti ukoliko su isti netačni ili nepotpuni, (iii) pravo da traže brisanje podataka o ličnosti – rukovalac je dužan da obriše podatke ukoliko više nisu neophodni za ostvarivanje svrhe, ako je član povukao pristanak za obradu ili ako je podneo prigovor na obradu, ako su podaci nezakonito obrađivani ili ako moraju biti izbrisani u cilju ispunjenja zakonskih obaveza. Korisnik mora biti svestan da ukoliko zahteva brisanje podataka neophodnih za učlanjenje, više neće biti u mogućnosti da ima svoj nalog na shoppster.rs i bude član Smart programa (iv) pravo da traže ograničenje obrade podataka o ličnosti ukoliko: osporavaju tačnost podataka koji se obrađuju, ukoliko smatraju da je obrada nezakonita, a ne žele brisanje podataka, ukoliko rukovaocu više ti podaci nisu potrebni ali ih član zahteva u cilju podnošenja, ostvarivanja ili odbrane nekog pravnog zahteva ili ukoliko je član podneo prigovor na obradu (v) pravo da traže rukovaocu da podatke o ličnosti, koji su mu prethodno dostavljeni u strukturisanom, uobičajeno korišćenom i elektronski čitljivom obliku, prenese drugom rukovaocu, (vi) da prigovore obradi podataka o ličnosti koja se vrši u cilju ostvarivanja legitimnih interesa rukovaoca; (vii) da se na članove ne primenjuje odluka doneta isključivo na osnovu automatizovane obrade, uključujući i tzv. profilisanje. Rukovalac je dužan da sve primaoce podataka obavesti o svakoj ispravci, ograničenju ili brisanju podataka, osim ako to ne zahteva prekomeran utrošak vremena I sredstava. Ukoliko se obrada zasniva na pristanku, član Smart programa ga može povući u bilo kom trenutku, sa dejstvom za ubuduće. Opoziv pristanka ne utiče na dopuštenost obrade podatka o ličnosti koja je vršena na osnovu pristanka pre opoziva. Nakon opoziva pristanka biće obustavljena obrada odnosnih podataka o ličnosti, osim ukoliko postoji neki drugi osnov za obradu tih podataka o ličnosti. Ako dođe do neke povrede podataka o ličnosti, rukovalac će bez odlaganja o tome obavestiti člana, čiji podaci su u pitanju.

Svaki Član Smart programa ima pravo da podnese prigovor ukoliko se obrada vrši na osnovu legitimnog interesa rukovaoca, a posebno u slučaju da prima različite marketinške poruke od rukovaoca. Najlakši način da član uloži prigovor je da se klikom na link u dnu svakog e-maila odjavi sa liste za primanje objave.

Ukoliko članovi Smart programa žele da iskoriste neko od svojih prava ili žele da podnesu prigovor, mogu kontaktirati na dpo-rs@shoppster.com.

U slučaju prigovora na obradu podataka o ličnosti, članovi Smart programa imaju i pravo da ulože pritužbu nadležnom nadzornom organu za zaštitu podataka – Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, ul. Bulevar Kralja Aleksandra 15, 11000 Beograd, kao i tužbu nadležnom sudu. Sve detalje u vezi sa obradom podataka o ličnosti, članovi Smart programa mogu pronaći i u Politici privatnosti.

Plaćanje karticom kod kurira – vrhunsko olakšanje za e-kupce

Rast e-commerce tržišta u Srbiji ogleda se u dvocifrenim brojkama poslednjih godina. Shoppster je pionir ove industrije u domaćim okvirima, tako da je ekspanzija ukupnog e-commerce tržišta u zemlji neraskidivo povezana sa rastom naše kompanije, u protekle tri godine.

Odgovornim pristupom i konstantnim usavršavanjem usluge nastojimo da postavljamo standarde onlajn kupovine u regionu. Pratimo želje potrošača i zato smo omogućili jednu od trenutno najtraženijih usluga u e-commerce industriji – mogućnost plaćanja platnim karticama, prilikom preuzimanja pošiljke na željenom mestu isporuke.


Želimo da kupcima omogućimo najudobnije i najkvalitetnije korisničko iskustvo, kako bi upravo onlajn šoping postao njihov primarni izbor u odnosu na tradicionalnu kupovinu. Samo na taj način sačuvaćemo dobijeno poverenje i Shoppster će ostati najveća onlajn i TV prodavnica u Srbiji.

Jedan od najvažnijih pomaka u unapređenju korisničkog iskustva i ukupnom procesu razvoja e-commerce tržišta Srbije, upravo je mogućnost plaćanja platnim karticima prilikom dostave. Istraživanje MasterIndex Srbija za prethodnu godinu pokazuje da se čak 29% anketiranih izjasnilo da bi voleli da svoje pošiljke plaćaju karticama kod kurira.

Zato smo kao odgovorna onlajn i TV prodavnica efikasno uslišili tu potrebu velikog broja potrošača, i prvi i jedini je implementirali krajem 2022. godine!
Funkcionalnost savremene “tap on phone tehnologije” na aparatima dostavljača, značajno je poboljšalo korisničko iskustvo. Ova usluga je još uvek relativno nova, lansirana tek u decembru, ali od tog momenta, već 10% svih pošiljaka koje su poručene sa shoppster.rs, plaćeno je upravo karticom kod kurira pouzećem!Zbog toga, veliku zahvalnost dugujemo D Express kurirskoj službi i kompaniji Mastercard što su nam pomogli da pojednostavimo proces plaćanja i da ovo inovativno rešenje sprovedemo u delo.

Shoppster-Web-Kredit-Raiffeisen-BANK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Martinci / Srem / Srbija